E-mail instellen op Gmail (online/browser)

Omschrijving van het probleem

Leer hoe je eenvoudig je professionele e-mailaccount kunt toevoegen aan Gmail via je webbrowser. Dit stelt je in staat om je zakelijke communicatie te beheren vanuit je persoonlijke Gmail-interface.
Om uw e-mail in te stellen op Gmail heeft u een Gmail/Google account nodig, bijvoorbeeld: brand-solutions@gmail.com.

Hoe kan je het probleem oplossen?

Stap 1 - Log in op je Gmail account

Stap 2 - Klik in je Gmail webmail rechtsboven op het tandwieltje

Stap 3 - Klik op 'See all settings'

Stap 4 - Ga naar 'Accounts and import'

Stap 5 - Klik bij 'Check mail from other accounts' op 'Add mail account'

Er zal nu automatisch een geel pop-up venster geopend worden om de rest van de gegevens in te vullen.

Stap 6 - Vul je e-mail in

Stap 7 - In het volgende menu kies je voor de enige mogelijke keuze: 'Import emails from my other account (POP3)

Stap 8 - Vul je gegevens in

1. Username: [uw e-mail]
  2. Password: [uw wachtwoord]
  3. POP Server: pop3.mailprotect.be Port: 995
Vink de eerste twee vinkjes aan.

Stap 9 - Vul je naam in

Vul je naam in en vink het vinkje ‘Treat as an alias’ aan.

Stap 10 - Wil je ook mail kunnen verzenden vanuit gmail?

Deze optie raden we ten zeerste aan om ook toe te voegen.
Indien je dit niet doet zal je enkel mails kunnen lezen, maar niet beantwoorden vanuit je custom e-mail.

Stap 11 - Vul je SMTP gegevens in

1. SMTP Server: smtp-auth.mailprotect.be Port: 465
  2. Username: [uw e-mail]
  3. Password: [uw wachtwoord]
  4. Vink ‘SSL’ aan

Je krijgt een mail van Google met een bevestigingslink om mails te kunnen versturen.
Het kan enkele minuten duren voor deze mail aankomt, je kan deze mail wel reeds ontvangen in je Gmail.

Veelgestelde vragen

Kan ik meerdere e-mailadressen toevoegen aan mijn Gmail-account?
Ja, Gmail staat je toe meerdere e-mailaccounts toe te voegen en te beheren binnen één Gmail-interface.
Ontvang ik nog steeds e-mails in real-time?
Ja, Gmail haalt je e-mails regelmatig op van je andere accounts, zodat je altijd up-to-date blijft.

Extra Tips

1. Gebruik labels in Gmail om e-mails van verschillende accounts te organiseren.

Conclusie

Het instellen van je e-mail in Gmail biedt een flexibele en efficiënte manier om je berichten te beheren, waardoor je altijd verbonden blijft, ongeacht waar je werkt.