E-mail instellen op Apple Mail

Automatische configuratie

Volg de stappen

1. Open Safari en geef volgende regel in als url waarbij je het laatste deel vervangt door het e-mailadres dat je eerder aangemaakt hebt.
  2. Open Safari (internet browser) en geef volgende regel in als link in de zoekbalk.
  3. Vervang het laatste deel [uw e-mailadres] met het e-mailadres dat je van ons verkreeg.
https://autodiscover-s.mailprotect.be/apple/[uw e-mailadres]
  1. Er zal een bestand worden gegenereerd, sla dit bestand op.
  2. Open het gegenereerde bestand en geef het wachtwoord van uw e-mail in
De mailbox wordt gecontroleerd en automatisch ingesteld op Apple Mail.

Manuele configuratie

Als bovenstaande stappen niet lukken om je e-mail in te stellen kan je je e-mail ook manueel instellen. Volg hiervoor onderstaand stappenplan.

1. Stap 1: Open Apple Mail
  2. Stap 2: Via de navigatiebalk bovenaan ga je naar 'Mail' > 'Account toevoegen'
  3. Stap 3: Kies voor 'Andere Mail-account' en ga door
Automatische controle Apple mislukt
De automatische controle van Apple zal mislukken, maar dat is geen probleem. Ga naar de volgende stap.
  1. Stap 4: Vul de ontbrekende gegevens in en bevestig
    1. Server inkomende e-mail: imap.mailprotect.be
    2. Server uitgaande e-mail: smtp-auth.mailprotect.be
  2. Stap 5: Selecteer de apps die je met deze mail account wil gebruiken en rond de configuratie af

Extra Tips

Controleer of je mailbox correct is ingesteld in Apple Mail

Doet je mailbox in Apple Mail vreemd? Ontvangt hij nog wel berichten maar kan hij die niet meer verzenden of vice versa? Dan is er waarschijnlijk iets verkeerd met de instellingen.

Volg deze stappen in Apple Mail om na te gaan of je mailbox correct is ingesteld:

1. Via de navigatiebalk bovenaan ga je naar “Mail” > “Voorkeuren”.
  2. Ga naar het tabblad “Account” en selecteer de mailbox die je wil controleren.
  3. Ga naar het tabblad “Serverinstellingen”.
  4. Controleer of de instellingen overeenkomen met de volgende:
    Gebruikersnaam: Exact hetzelfde als je e-mailadres
    Server inkomende e-mail:
    imap.mailprotect.be - Poort 993 - voor IMAP
    pop3.mailprotect.be - Poort 995 - voor POP3

Server uitgaande e-mail:
    smtp-auth.mailprotect.be - Poort 465
  5. Zorg dat de optie “Beheer verbindingsinstellingen automatisch” niet aangevinkt is.
Blijven de problemen nadien toch nog duren? Contacteer ons.