E-mail instellen op Outlook voor Windows

Heb je een Apple computer en zoek je de handleiding voor Outlook op Mac? Klik hier.

Stel je mailbox in op Outlook (new)

Recente Windows computers hebben ondertussen de (new) versie van Outlook. Deze lijkt op de online versie.

1. Klik rechtsbovenaan op het tandwielicoon
  2. Je bent nu in “Accounts”. Klik hier op “Account toevoegen”.
  3. Kies nu voor “IMAP”
  4. Je krijgt een aanmeldscherm te zien. Vul hier je e-mailadres in dat wil instellen en ga verder.
  5. Als de automatische instelling niet lukt, klik je op “Geavanceerde installatie”.
  6. Vul volgende gegevens in
    IMAP-wachtwoord: wachtwoord van je mailbox
    IMAP-server voor inkomend: imap.mailprotect.be poort 993
    Veilig verbindingstype: SSL/TLS
    SMTP-gebruikersnaam: je e-mailadres
    SMTP-server voor uitgaand: smtp-auth.mailprotect.be poort 465
    Veilig verbindingstype: SSL/TLS
  7. Klik vervolgens op “Doorgaan” om de mailbox in te stellen.

Stel je mailbox in op Outlook

1. Klik linksboven op “Bestand” en daarna op de knop “Account toevoegen”
  2. Vul je e-mailadres in en vink bij geavanceerde opties aan de je de account handmatig wil instellen
  3. Kies nu voor “IMAP”
  4. Vul de volgende gegevens in en ga verder
    • Inkomende server: imap.mailprotect.be – Poort 993
      Versleutelingsmethode: SSL/TLS
    • Uitgaande server: smtp-auth.mailprotect.be – Poort 465
      Versleutelingsmethode: SSL/TLS

5. Vul je wachtwoord in en ga verder. Je account is nu toegevoegd aan Outlook.

Stel je mailbox in op Outlook 2019

1. Ga naar het configuratiescherm van Windows Gebruik hiervoor de zoekfunctie van Windows
  2. Klik op “Mail (Microsoft Outlook)” Dit item is enkel zichtbaar als je rechtsboven kiest voor de weergave met grote of kleine iconen, niet de categorie-weergave (zie afbeelding).
  3. Heb je eerder nog geen profiel aangemaakt, dan krijg je het onderstaande scherm (zie afbeelding) waar je op “Toevoegen” moet klikken. Kies een naam voor je profiel en bevestig. Klik op “Toepassen” om verder te gaan.Zie je een ander scherm? Dan heb je al een profiel aangemaakt en verloopt de configuratie iets anders, zie hieronder.
Volg deze stappen als je een ander scherm ziet
Klik op “E-mail accounts”
Klik op “Nieuw” en kies voor “E-mail accounts” en ga verder.

Vul de gegevens van je mailbox in:

Naam: Vul je naam in (verschijnt bij je e-mails)
   E-mailadres: Vul je e-mailadres in
   Wachtwoord: Vul je wachtwoord in (2x)

Klik op “Volgende” om verder te gaan. Outlook zal trachten om jouw mailbox automatisch te configureren. Automatische configuratie niet gelukt? Dan moet je de configuratie manueel afronden.

Volg deze stappen om je mailbox manueel te configureren
Vink “Manueel instellen of bijkomende server types” aan en klik op “Volgende”
Kies voor “POP of IMAP” en klik op “Volgende”
Vul de ontbrekende gegevens van je mailbox in Naam: Vul je naam in (verschijnt bij je e-mails) E-mailadres: Vul je e-mailadres Kies voor IMAP of POP in het uitklapmenu (lees onze keuzehulpServer inkomende e-mail Voor IMAP (aangeraden): imap.mailprotect.be Voor POP: pop3.mailprotect.be Server uitgaande e-mail smtp-auth.mailprotect.be Gebruikersnaam: Vul je e-mailadres Wachtwoord: Vul je wachtwoord in

Klik op “Meer instellingen”
Ga naar het tabblad “Uitgaande server” en vink “Mijn uitgaande server (SMTP) vereist authenticatie” aan.
Ga naar het tabblad “Geavanceerde instellingen” en pas de standaard poorten aan naar onze beveiligde poorten: Server inkomende e-mail: Vul poort 995 (voor POP) of poort 993 (voor IMAP) in Server uitgaande e-mail: Vul poort 465 in
Zorg dat voor beide servers “SSL/TLS” geselecteerd is in het uitklapmenu rechts.
Klik op “OK” om te bevestigen en terug te keren naar het vorige scherm

Klik op “Volgende” om de configuratie van je mailbox af te ronden