Hoe wijzig ik afbeeldingen

Omschrijving van het probleem

Dit artikel leidt je door het proces van het wijzigen van afbeeldingen en achtergronden op je website. Er zijn twee mogelijkheden om afbeeldingen te wijzigen, of je nu een afbeelding wilt updaten of de achtergrond van een sectie wilt veranderen, volg deze stappen om je website visueel aantrekkelijk te houden.

How to in een video

Afbeeldingen wijzigen

Stap 1 - Inloggen op je website

1. Dit kennisbank-item toont je hoe je inlogt op je website:

Stap 2 - Navigeren naar de pagina die je wilt bewerken

1. In het dashboard, navigeer naar 'Pagina’s' en zoek de pagina die je wilt bewerken.
  2. Beweeg je muis over de paginatitel en klik op 'Bewerken met Elementor'.
[Screenshot of illustratie indien nodig]

Stap 3 - Afbeelding vervangen

1. Ga in de editor naar de afbeelding die je wenst aan te passen..
  2. Klik op de afbeelding.
  3. In het linker paneel, klik op het huidige afbeeldingsvoorbeeld. Dit opent de mediabibliotheek van WordPress.
  4. Je kunt een bestaande afbeelding kiezen of een nieuwe afbeelding uploaden door op 'Uploaden' te klikken.
  5. Selecteer de gewenste afbeelding en klik op 'Invoegen'.
[Screenshot of illustratie indien nodig]

Stap 4 - Aanpassingen opslaan

Nadat je de afbeelding hebt opgemaakt, klik je op de paarse knop 'Bijwerken' in de rechterbovenhoek van het paneel om je wijzigingen op te slaan.
Nooit vergeten opslaan, beter een keer te veel dan te weinig!

Stap 5 - Voorvertoning en aanpassingen

1. Klik op de knop 'Voorvertoning' (oog-icoon) in de rechterbovenhoek van het Elementor-dashboard om te zien hoe de tekst eruitziet op de live website.
  2. Als je nog aanpassingen moet maken, ga terug naar de Elementor-editor en maak de benodigde wijzigingen. Vergeet niet om weer op 'Bijwerken' te klikken na het maken van wijzigingen.

Achtergrond wijzigen

Stap 1 - Selecteer de sectie of kolom

Klik op de sectie of kolom waarvan je de achtergrond wilt wijzigen. Dit brengt je naar de bewerkingsopties specifiek voor die sectie/kolom.

Stap 2 - Wijzig de achtergrond

1. Ga in het linker paneel naar het tabblad 'Stijl'.
  2. Klik op 'Achtergrond' en kies 'Klassiek'. Dit geeft je de optie om een afbeelding in te stellen als achtergrond.
  3. Klik op het afbeeldingsicoon om de mediabibliotheek te openen en kies of upload een nieuwe afbeelding zoals eerder beschreven.

Stap 4 - Aanpassingen opslaan

Nadat je de afbeelding hebt opgemaakt, klik je op de paarse knop 'Bijwerken' in de rechterbovenhoek van het paneel om je wijzigingen op te slaan.
Nooit vergeten opslaan, beter een keer te veel dan te weinig!

Stap 5 - Voorvertoning en aanpassingen

1. Klik op de knop 'Voorvertoning' (oog-icoon) in de rechterbovenhoek van het Elementor-dashboard om te zien hoe de tekst eruitziet op de live website.
  2. Als je nog aanpassingen moet maken, ga terug naar de Elementor-editor en maak de benodigde wijzigingen. Vergeet niet om weer op 'Bijwerken' te klikken na het maken van wijzigingen.

Veelgestelde vragen

Kan ik een video als achtergrond instellen?
Ja, in Elementor kun je ook een video als achtergrond instellen door dezelfde stappen te volgen en 'Video' te kiezen in plaats van 'Klassiek' onder het tabblad 'Achtergrond'.

Extra Tips

1. Zorg ervoor dat de afbeeldingen die je uploadt geoptimaliseerd zijn voor webgebruik om laadtijden te minimaliseren.
  2. Maak gebruik van YouTube video indien je een video upload zodat de ruimte op je website niet ingenomen wordt.

Conclusie

Het bijwerken van afbeeldingen en achtergronden in Elementor is een eenvoudig proces dat je website fris en aantrekkelijk kan houden. Door visuele elementen regelmatig te vernieuwen, verbeter je niet alleen de gebruikerservaring maar ook de algehele esthetiek van je site.