Teksten aanpassen

Introductie

Leer hoe je eenvoudig teksten kunt toevoegen en bewerken op je website met behulp van de pagebuilder (Elementor) in de website. Volg deze stap-voor-stap handleiding om je website up-to-date en informatief te houden.

Stappen

Stap 1 - Inloggen op je website

1. Dit kennisbank-item toont je hoe je inlogt op je website:
    1. Hoe log ik in en uit mijn website?

Stap 2 - Navigeren naar de pagina die je wilt bewerken

1. In het dashboard, navigeer naar 'Pagina’s' en zoek de pagina die je wilt bewerken.
  2. Beweeg je muis over de paginatitel en klik op 'Bewerken met Elementor'.
[Screenshot of illustratie indien nodig]

Stap 3 - Tekst aanpassen op de pagina

1. Ga in de editor naar de tekst die je wenst aan te passen.
  2. Klik in het tekstvak en begin met het typen van je tekst of pas de tekst aan. Je kunt de tekst opmaken met behulp van de opties in de toolbar van de teksteditor, zoals lettertype, grootte, kleur, en meer.
[Screenshot of illustratie indien nodig]

Stap 4 - Aanpassingen opslaan

Nadat je de tekst hebt toegevoegd en opgemaakt, klik je op de paarse knop 'Bijwerken' in de rechterbovenhoek van het paneel om je wijzigingen op te slaan.
Nooit vergeten opslaan, beter een keer te veel dan te weinig!

Stap 5 - Voorvertoning en aanpassingen

1. Klik op de knop 'Voorvertoning' (oog-icoon) in de rechterbovenhoek van het Elementor-dashboard om te zien hoe de tekst eruitziet op de live website.
  2. Als je nog aanpassingen moet maken, ga terug naar de Elementor-editor en maak de benodigde wijzigingen. Vergeet niet om weer op 'Bijwerken' te klikken na het maken van wijzigingen.

Veelgestelde vragen

Kan ik de stijl van mijn tekst veranderen?
Ja, binnen Elementor kun je verschillende stijlopties aanpassen zoals lettertype, kleur, en grootte in de teksteditor toolbar.

Extra Tips

1. Gebruik koppen om je tekst beter leesbaar te maken en om SEO te verbeteren. (Lees hier wat SEO juist is en waarom het belangrijk is)
Gebruik nooit een Heading 1, maar start altijd met Heading 2. Bekijk deze post waarom dat juist is.
  1. Controleer altijd je tekst op typ- en grammaticafouten voordat je de pagina publiceert.

Conclusie

Het toevoegen van tekst aan je website met Elementor is een eenvoudige manier om je content actueel en relevant te houden. Door regelmatig nieuwe informatie toe te voegen, verbeter je niet alleen de ervaring van je bezoekers, maar ook de vindbaarheid van je site in zoekmachines.