Cache legen van je webbrowser

Introductie

Het legen van de cache in je browser kan helpen om veelvoorkomende problemen op te lossen zoals laad- en weergaveproblemen op websites. Volg deze stappen om de cache te legen in de meest gebruikte browsers.

Stappen

Google Chrome

1. Open Chrome.
  2. Klik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
  3. Ga naar 'Meer hulpmiddelen' en selecteer 'Browsegegevens wissen'.
  4. In het geopende venster, selecteer de periode waarvoor je de gegevens wilt wissen. Om alles te wissen, selecteer 'Alles'.
  5. Vink 'Cookies en andere sitegegevens' en 'Afbeeldingen en bestanden in cache' aan.
  6. Klik op 'Gegevens wissen'.

Mozilla Firefox

1. Open Firefox.
  2. Klik op de drie horizontale strepen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
  3. Selecteer 'Opties' en ga naar 'Privacy & Beveiliging'.
  4. Scroll naar 'Cookies en sitegegevens' en klik op 'Gegevens wissen'.
  5. Vink 'Cookies' en 'Cache' aan en klik op 'Wissen'.

Microsoft Edge

1. Open Edge.
  2. Klik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
  3. Ga naar 'Instellingen' en selecteer onder 'Privacy, zoeken en services' de optie 'Kies wat u wilt wissen'.
  4. Vink 'Tijdelijke bestanden' en 'Cookies en andere sitegegevens' aan.
  5. Klik op 'Nu wissen'.

Safari (Mac)

1. Open Safari.
  2. Klik in de menubalk op 'Safari' en selecteer 'Voorkeuren'.
  3. Ga naar het tabblad 'Privacy' en klik op 'Beheer websitegegevens'.
  4. Klik op 'Verwijder alles' om alle opgeslagen gegevens te verwijderen.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als ik mijn cache leeg?
Het legen van je cache verwijdert tijdelijke bestanden die door je browser zijn opgeslagen. Dit kan de laadtijden van websites verbeteren en problemen met de weergave van bijgewerkte pagina's oplossen.

Extra Tips

1. Overweeg het regelmatig legen van je browsercache als onderdeel van routine-onderhoud voor je apparaat.
  2. Wees ervan bewust dat het legen van je cache ook opgeslagen wachtwoorden en inloggegevens kan verwijderen, afhankelijk van je browserinstellingen.

Conclusie

Het regelmatig legen van de cache van je browser kan helpen bij het oplossen van technische problemen en het verbeteren van de algemene prestaties van je browsing ervaring.